Sunday, 21 February 2016

, , ,

Apa Maksud Mesra Wuduk dan Mesra Solat bagi Produk Kecantikan Wajah

Emme Marina| 2/21/2016| |

Assalamualaikum,

Rupanya ada lagi wanita-wanita di luar sana yang kurang memahami maksud mesra wuduk atau mesra solat bagi skincare dms, terutamanya foundation dms dan bedak nurraysa.

untuk pengetahuan pembaca, saya ada juga menjual bedak 3 dalam 1 iaitu bedak, foundation dan dd cream semuanya sebagai satu foundation dari nurraysa beauty. Bedak nurraysa ini juga kegemaran saya kerana ianya lebih berat dari foundation dms. Sangat sesuai bagi mereka yang sukakan make up berbanding natural beauty.

kesemua set asas, serum dan foundation dms ialah mesra wuduk dan mesra solat ini kerana ianya berasaskan air. Oleh itu, sangat mudah dicuci walaupun tanpa sabun dan make up remover.


Sedikit salah faham apabila ramai pengguna merasakan tidak perlu terus membasuh muka sebelum mengambil wuduk.


Bukan ke maksud mesra solat tidak perlu pakai remover..

Maknanya bila pakai produk dms dan make up nurraysa.. basuh dgn air biasa memadai sehingga bersih

Kemudian ambil wudhuk spt biasa.

Jangan tak cuci langsung terus ambil wudhuk 

Klu tidak pakai make up pun kne cuci muka dan kotoran sekitar..

Cumanya kita sudah tidak perlu kita pakai remover dgn pencuci muka..

Kan mudah tu nk solat kat mana-mana..contoh meeting opis..nak cepat

Apa yangg dikatakan mesra wudhu & mesra solat?

Mesra wudhuk di sini bukanlah bermaksud tak perlu cuci muka sblm ambik wudhuk yer kawan-kawan. Perlu pahamkan..

Wajib dah cuci muka sebelum kita angkat hadas untuk berwudhuk. Cuma dalam kes produk nurraysa ni kita basuh muka cuci-cuci. Tanggalkan lapisan bedak gincu blusher eyeliner yang ada tapi kalu tak guna sabun bagai pun takper. Sbb ianya bukanlah kalis air. Jika ada yg terlekat di dlm liang roma, air masih boleh telap.

Haaa, faham ya?

Inilah antara keistimewaan produk yang saya jual. Selain ianya berkualiti untuk wajah kita, kita juga wajib mengambil berat tentang status halal sesuatu produk dan kesannya kepada solat kita.

Kerana kita wanita tidak lari dari kecantikan. :)

Ingin miliki set kecantikan dms360 dan kosmestik nurraysa?
Hubungi saya, emme 0189100852


Share: