Friday, 26 February 2016

,

Bedak Anda Sah Ke Solat?

Emme Marina| 2/26/2016| |

SAH ke SOLAT ?????
.
Nak bagi tau .. sebelum SOLAT .. pastikan WUDHU' tu SAH .. terutama nya MUSLIMAT !!!!!
.
Hari ni pun masa amik WUDHU' .. ade perasan sorg MUSLIMAT ni .. dia pakai BEDAK .. bila amik WUDHU' .. dia x basuh dulu muka dia .. terus amik WUDHU' je .. lepas amik WUDHU' .. nampak sgt BEDAK masih ade kat muka dia.
.
USTAZ SALIM penah bagi tau masa kelas FIQH IBADAH semester lepas .. PEREMPUAN .. kene cakna sebab .. ini berkaitan IBADAH SOLAT kita.
.
AIR WUDHU' yg bercampur dgn BEDAK .. akan menjadi AIR MUSTA'MAL .. & AIR MUSTA'MAL tu x boleh buat WUDHU' .. jadi .. WUDHU' TAK SAH !!!!!
.
Sebab lain jugak .. bila x basuh muka dulu sebelum berWUDHU' .. yg pakai KRIM MUKA @ BEDAK .. air tu TAK SAMPAI ke KULIT MUKA sebab dah TERTUTUP dgn lapisan krim @ bedak .. jadi .. ia TAK SAH.
.
JANGAN pandang ringan sayang² ku .. jangan dek kerana sayang nak cuci muka sebelum berWUDHU' .. sayang nak tanggalkan make up .. WUDHU' kita TAK SAH !!!!!
SOLAT kita TAK DI TERIMA !!!!!
Tu .. baru sehari ..
Kalau seminggu ???
Sebulan ???
Setahun ???
Bertahun² pun kita x ubah .. x cakna .. x ke SIA² je SOLAT kita tu ?????
.
TOLONGlah sampaikn isu ni pada semua .. kalau bole VIRAL .. VIRALkanlah .. sebab saya yakin .. ramai MUSLIMAT yg kurang peka tentang isu ni.
.
Tugas kita sebagai DA'IE .. menyampaikan apa yg kita tau.
.
FORWARD laa .. hari² kita tengok .. nampak benda yg sama .. betulkanlah apa yg tak betul .. mudah²an kita sama² beroleh manfaat nya inshaa ALLAH .. wallah hu 'alam.

Utk muslimin, ayah, abah, papa, dady, walid, abi dan... Suami, hubby, ingatlah, anda sume sleeping partner yg turut share saham dosa ank pmpuan @ istri kerna anda pemimpin mereka yg gagal mengajar ilmu fiqh pd tnggungn anda..

Dari group usrah👆👆👆👆 Sebarkan lah kebaikan walau pun satu ayat..

Nota penulis

Bedak 3 dlm 1 nurraysa sah wuduk dan solat. X cuci bersih juga x mengapa.

Tak perlu lagi susah bawa pencuci muka dan make up remover.

Semua kosmetik dari nurraysa sah solat dan mudah dicuci.

Begitu juga foundation dari dms360. Tanpa silikon. Waterbased.

Harga
Bedak 3 dalam 1 nurraysa RM39
4d foundation RM80
5d foundation RM100

wassap 0189100852


Share: