Thursday, 23 March 2017

, , , , , ,

Cara Guna Produk DMS360 Set asas DMS360 dan Set Lengkap DMS360

Emme Marina| 3/23/2017| 34Comments|
Assalamualaikum,

Alhamdulillah diberikan ruang untuk menulis entri mengenai cara penggunaan yang betul bagi produk-produk dms360

Cara-cara guna produk DMS360


Seperti yang kalian tahu, produk dms360 terdiri dari set asas, serum dan foundation.

Terkini DMS360 sudah mempunyai 4 set asas untuk anda cuba. Namun saya tidak galakkan anda mencuba sendiri tanpa konsultansi daripada pengedar sah DMS360 iaitu wakil sah syarikat DMS ya.


Baik.


Dermaxsuperskin 360 kini mempunyai 4 jenis set asas

1. DMS360 (produk pertama dan terlaris)
2. Cermin Seri (khas buat remaja)
3. Glowing Speed 24k Gold (premium set khusus buat wanita berusia 35 tahun ke atas)
4. DMSONE (produk buat semua wanita khususnya kulit sensitif)

Secara umum,
keempat produk ini tidak target kepada mana-mana pengguna
Ianya untuk semua 

tetapi dengan bimbingan dari agen sah, maka anda dapat mencuba set asas tanpa perlu risaukan keserasian pada wajah anda.

Untuk stokis saya, produk set asas Cermin Seri sudah tidak dijual ya

Saya hanya fokus jualan kepada set asas DMS360, DMSONE dan Glowing Speed 24k Gold



Apakah Item Utama dalam SET LENGKAP RAWATAN DMS360?


 Ini merupakan set lengkap yang biasanya disarankan pada pengguna pertama kali. Ini kerana serum glowing dan 4d foundation merupakan set tambahan yang merawat wajah secara keseluruhan dan lebih berkesan pada wajah. Bagi wanita yang mempunyai resdung, pengamalan serum glowing adalah digalakkan.  


Maaf lah gambar screenshot.. he. Entah kenapa tidak dapat jadi file. huhu

Ok. 

Cara penggunaan secara terperinci ialah;

Siang
1. Cuci muka dengan sabun dms (hijau atau emas)
2. Sapukan krim siang
3. Pakai 4d foundation
Jika anda ada 5D atau CC hybrid foundation, Boleh dicampurkan dengan 4D basic foundation ya


** Berdasarkan pada gambar panduan di atas, ada serum stemcell, bagi penggunaan pertama kali serum stemcell sahaja tanpa serum glowing adalah tidak digalakkan. Tetapi boleh sahaja nak pakai jika wajah anda tidak mempunyai masalah jerawat atau resdung.
**Jika ada masalah tersebut, harus bersama dengan serum glowing, ini kerana fungsi serum glowing ialah merawat dan memulihkan wajah daripada pelbagai jenis masalah kulit termasuklah akibat resdung. 

Malam
1. Cuci muka dengan sabun dms (hijau atau emas)
2. Sapukan serum glowing/ serum stemcell secara bergilir maksudnya jika malam ni dah pakai serum glowing, esok pula pakai serum stemcell

**serum glowing dan stemcell hanya dipakai pada waktu malam sahaja

3. Sapukan krim malam secara tipis


Panduan Mekap

Untuk mekap menggunakan produk dms360

4d foundation dijadikan sebagai alas foundation paling asas, kemudian barulah memakai 5d foundation atau CC hybrid foundation. 
atau lebih baik mixkan sahaja

Masker Jeragat

Adakah anda mempunyai masalah jeragat?
Masih sukar dihilangkan dan degil?

Jangan risau, gunakan 4d foundation sebagai anti-jeragat.


Cara penggunaan 4d foundation sebagai masker jeragat
1. Cuci muka dengan sabun dms (hijau, putih atau emas)
2. Sapukan 4d foundation dan di kawasan jeragat pakai 4d secara tebal.
3. Biarkan semalam dan cuci muka keesokkan harinya
4. Ulang penggunaan selama 3 hari dalam seminggu.


Tips pemilihan set asas dms360

Jika anda mempunyai masalah jeragat,
pilihan produk set asas ialah dms360 atau glowing speed 24k gold

Cermin seri tidak sesuai untuk masalah jeragat

Selain dari itu, ketiga-tiga ini sangat berkesan dalam menyelesaikan masalah wajah. 

Paling hot DMS360
Paling pantas berkesan GLOWING SPEED
Set Jimat CERMIN SERI
Terkini DMSONE khusus bagi mereka yang mempunyai masalah jerawat kronik dan memiliki kulit sensitif




PANTANG LARANG


okay. bab ni mesti ramai suka tanya kan?

ada pantang larang tak sis?

Sebenarnya dalam kami membimbing pelanggan-pelanggan DMS, terutama sekali bagi yang pertama kali mencuba produk asas DMS


✘✘✘✘✘✘
3 perkara yang biasa kami tekankan ialah


1. Dilarang bermekap tebal atau memakai bedak kompak spt two way cake foundation sewaktu proses rawatan (paling kurang dalam sebulan pemakaian)
Jika nak juga pakai bedak, kami akan syorkan 4d Foundation supaya wajah anda natural tetapi berpelindungan dan sentiasa berseri
2. Jauhi makanan laut (seafood)
3. Jauhi kacang tanah


dan paling penting juga jika kesan rawatan agak kronik untuk anda,
amalkan pengambilan air kosong yang banyak supaya toksin dalam badan dapat dibuang dengan segera


Kami juga syorkan pengambilan detoks (luaran dan dalaman)
bagi pelanggan yang mempunyai masalah kulit kronik atau kulit rosak akibat produk terdahulu


Harga bagi produk-produk set rawatan DMS360

Set Asas

1. DMS360 20g RM139.00
2. Glowing Speed 24k Gold 30g RM169.00
3. DMSONE 30g RM150.00

Serum Glowing 20ml RM100.00

4D Foundation 30ml RM100.00


Insha Allah ada diskaun untuk set lengkap kami.
Untuk dapatkan harga kombo sila whatsapp hotline 0189100852


Kesemua produk ini mampu bertahan 2 ke 5 bulan mengikut penggunaan masing-masing


Untuk tempahan,
Agen dan pengedar SAH DMS360
Emme Marina (ID: 1648)
Hubungi saya di talian 018-9100852


Sebagai tanda penghargaan kepada pelanggan kami, kami menyediakan diskaun sebanyak 10% setiap kali anda repeat order bersama kami.


Sertai Channel Info Kami


Live update dan testimoni

Testimoni dan Tips penjagaan kecantikan dgn DMS360original. Dapatkan produk dms dengan pengedar sah dms360. Pastikan ori



KONSULTASI PERCUMA HANYA UNTUK PELANGGAN
sahaja


Jika anda mempunyai masalah selepas menggunakan produk DMS, sila rujuk entri ini ya. 
Saya telah jelaskan bagaimana cara pemulihan dan cara anda patut lakukan.


Sila rujuk agen sah anda untuk guide sepenuhnya
Jangan risau, semua agen berdaftar memiliki kepakaran produk DMS ini



Berminat untuk mencuba produk kecantikan dms serta produk kuruskan badan?

Boleh order secara online seluruh Malaysia, Brunei dan Singapura


**************************************************
Senarai produk DMS360.

1. DMS360
2. Glowing Speed 24k Gold
3. Serum Glowing
4. Serum Stemcell
5. Serum Stemcell 24k Gold (coming soon)
6. 4d Foundation
7. 5d Foundation
8. CC Hybrid Foundation
9. Diamond Foundation
10. Miss Slim
11. Miss Me
12. Kopi Monatox
13. Macho Max
14. Pearlaqueen 3d
15. Glutax
16. Superskinz
17. Cermin Seri (Tidak dijual)
18. Sabun Honeydew DMS360
19. Sabun Emas Glowing Speed
20. Sabun Diamond Cermin Seri (Tidak dijual)
21. DMSONE
22. FAT AWAY CHOCO


#Srikandigrup
#VIPdms1648
*******************************************


Hotline: 018-9100852 (Emme: ID 1648)
Penghantaran percuma seluruh Semenanjung, tambah RM 4 untuk Sabah Sarawak.
Konsultasi kecantikan percuma kepada semua pelanggan DMS (Emme: ID 1648)


"Membeli sambil beramal"
Nota: 5% Keuntungan dari jualan produk dms ini didermakan kepada badan kebajikan Amal till Jannah


Stokis, agen dan dropship diperlukan
hubungi hotline: 018 9100852

bisnes dms, inshaa Allah sukses


syarat dan modal agen/dropship (klik sini)







Keyword:

dms360 skin care
dms360 untuk jeragat
dms360 skincare review
dms 360 malaysia
dms360 original
set asas dms360
dms360 dermax superskin
pengedar dms 360

Share:

34 comments:

  1. Boleh saya tahu berapa lama untuk melihat kesan selepas penggunaan pertama kali?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bergantung kepada tahap kulit anda. Jika sudah bersih dari sebarang noda atau bahan kimia, ia tidak mengambil masa yang lama. Kesan dpt dilihat seawal 14 hari ke 30 hari inshaa Allah. Namun, jika wajah mempunyai masalah dan hanya menggunakan set asas sahaja mungkin akan mengambil masa lebih dari 30 hari. Apa pun proses perawatan dan pemulihan lengkap produk semulajadi mengambil masa 3 ke 6 bulan. penggunaan yang konsisten adalah sangat digalakkan untuk mendapat hasil yang terbaik

      Delete
    2. Adakah produk ini selamat untuk ibu mengandung?

      Delete
    3. assalamualaikum puan azimah, insha Allah selamat. bahan yang digunakan dalam ramuan set kecantikan dms360 adalah berasaskan bahan kimia organik tanpa bahan kimia merbahaya. saya juga ibu mengandung dan sudah lama menggunakan produk dms ni sis. alhamdulillah tiada kesan bahaya.

      Delete
  2. Salam. Saya baru pertama kali menggunakan DMS. Saya guna set DMS (sabun.krim siang & krim malam). Sudah seminggu saya menggunakan DMS. Sejak saya guna DMS terdapat ruam,bintik2 merah dimuka saya. kulit muka juga mengelupas. Adakah produk ini tidak sesuai dengan kulit saya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. pertamanya anda perlu mendapatkan konsultasi dari agen sah tersebut. setiap agen akan memberikan panduan serta membimbing setiap pelanggan mereka. penggunaan produk dms memang akan ada healing crisis, sebab itulah perlunya panduan dari agen sah dms ni apabila anda membuat pembelian.

      Delete
  3. Kulit muka saya berjeragat terutama di bahagian pipi, berusia 49 thn, saya juga mempunyai masalah resdung kerana sering rasa gatal2 di muka dan kerap bersin.Saya ingin mencuba produk ini,apakah produk yang sesuai? Mohon penjelasan puan. Tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. beberapa perkara di sini, jeragat dan mempunyai masalah resdung. bagi masalah tuan, untuk jeragat bagi usia 49thn disarankan menggunakan set glowing speed dan tambahan serum glowing untuk mengatasi masalah resdung. harus juga perbanyakkan meminum air masak serta beberapa pantang larang nanti semasa proses rawatan dibuat

      Delete
  4. Boleh saya tahu dms360 yang mana yang sesuai untuk masalah bekas jerawat? Dan sebelum ni saya pengguna tabita skincare.

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua set asas sesuai untuk masalah jerawat. terbaru set dmsone dirumus khas untuk masalah kulit berjerawat, ekzema dan sensitif. juga cadangan agar mendapatkan detox miracle solution (DMS) produk terbaru kami, produk ini tidak dipublishkan lagi tetapi sudah ada di stokis kami. hubungi terus saya di 0189100852

      Delete
  5. selepas 4 bulan penggunaan set lengkap glowing speed,mata saya menjadi gatal dan sedikit bengkak serta berjerawat halus. kenapakah perkara ini berlaku kerana di awal penggunaan kulit muka saya bersih sahaja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. glowing speed ya. glowing speed ni adakalanya kurang sesuai bagi sesetengah jenis kulit. sudah dapatkan jawapan dari agen sah puan?

      Delete
  6. Assalam sis,, day cream tu pkai skali je ke? Klau nk pkai cntohny mcm tgh hri kn nnti bsuh muka lpstu nk pkai day cream tu bole ke?

    ReplyDelete
  7. Assalam sis,, sy nk tnye if daycream tu kite kne pkai pagi je ke? Exmple, klau tgh hri tu kan kite mcm bsuh muke ke, ambik air smbhyg tu lpsty nk pkai daycream bole ke? Tq sis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh dear. tiada masalah. waktunya siang

      Delete
  8. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  9. macam mana nak detox sebelum menggunakan produk DMS360 ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. detox erti kata lain merehatkan muka dan membersihkan kulit agar bebas dari sisa produk lama dan sisa bahan kimia (jika ada). Jika masih menggunakan produk lama, rehatkan muka sekurang-kurangnya 2 minggu sebelum mencuba produk dms. Dan selepas itu ada kami sediakan panduan bagi mencuci muka dengan produk dms :) boleh terus hubungi saya untuk dptkan keterangan lanjut serta lakukan tempahan. detox miracle solution juga disarankan pengambilan untuk set lengkap anda

      Delete
  10. assalam sis. saya mempunyai kulit sensiitif dan jeragat. produk mana yg sesuai dgn saya? saya berumur 28 thn.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wassalam. Untuk kulit sensitif boleh mencuba set asas DMS360 atau DMSONE. Tambahan kepada masalah jeragat, kami sarankan foundation dan stemcell. Foundation dms adalah anti jeragat manakala stemcell sangat elok untuk masalah jeragat ni.

      Delete
  11. Assalamualaikum sis..sy beli set glowing speed. Tp dekat penutup krim tu xde gambar meter tu.setengah produk ada setengah lg xde.kalau xde tu ori atau x?.tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam. produk original glowing speed tiada stiker meter di atas penutup sis. jangan keliru dengan yang original. sila rujuk entri produk glowing speed di website ya. http://www.dms360original.com/2015/11/glowing-speed-dari-dms360-glowingspeed.html

      Delete
  12. Assalamualaikum sis, klw untuk kulit muka x sekata or kusam, dan ada black/ white head,serta berminyak di bahagian zone t, yg mn 1 set sesuai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam, boleh cuba mana-mana set asas dms360. Insha Allah berkesan :) untuk panduan lebih terperinci, boleh hubungi saya di 018-910 0852 ya

      Delete
  13. Salam sis , sy bru nak mncuba produk dms360 ,sy mngalami mslah jrwat yg agk truk dan byk ksan bkas jrwat sy tlh mncuba produk lbih drp 4prduk .sy dh sblan xmnggunakan ap2 produk kcuali sy bli ubt jrawat d frmasifrmasi kalau sy still mnggunakan ubt jrwat tu adkab mndtgkamndtgkan mslah? Cthnya sy pkai sblum nk pkai bdak kmpak or nnti pkai foundationtlg bri pnjlasan , tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. Maaf ayat di hujung agak sukar difahami dengan baik. Jika sis ragu-ragu untuk mencuba set asas sepenuhnya, boleh cuci sahaja dulu muka dengan sabun DMSONE (rekomen bagi masalah jerawat dan sensitif). Ubat jerawat tu berfungsi membersih dari dalaman? Untuk lebih info dan panduan sila hubungi saya sis,di komen feedback agak lewat. 018-910 0852

      Delete
  14. Salam sis...sy nk tnye.. Sy bru 3ari menggunakan set dms 360.. Blh ke sy mnggunakan serum stemcell pd waktu pg n mlm jgk..sbb masa sy beli dgn agen die bgtau blh gune pd bila2 masa sblum pkai krim..lg satu sy jgk memakai foundation 5D utk ke kerja..tp bile dipakai kulit akan jd berminyak sgt ... Jd sy trpksa touchup dgn bedak...sbb sy bkrja dgn org jd penampilan muke trpksa kene pkai makeup jgk...jd xpe ks kalo sy pkai jgk bedakk compact..tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam. Boleh memakai stemcell tiada masalah. Stemcell hanya dipakai pada waktu malam sahaja kerana ianya merupakan serum anti-aging. 5D foundation agak oily bagi sesetengah jenis kulit, jika sis memakainya dan berterusan berminyak lebih baik berhenti. Untuk touch up, produk terbaik ialah mineral loose powder atau mineral compact powder. Two way cake foundation tidak sesuai lagi-lagi dah 5D agak kurang serasi kan.. Untuk kulit berminyak, biasanya disarankan memakai foundation CC hybrid cream

      Delete
  15. Assalammualaikum sis,adakah semua produk DMS360 diiktiraf dan tiada bahan kimia.Baru2 ni ada menyatakan speed glowing ada merkuri..ada jgk yg komen produk dms 360 tiada dlm KKM? Huhu mohon penjelasan..DMS360 ada no kkm tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumsalam, KKM tidak menjelaskan dari mana datangnya produk tersebut malahan tiada stokis-stokis yang memaklumkan didatangi KKM di rumah mereka. Stokis DMS merupakan perseorangan dimana produk kami tidak dipamerkan di mana-mana kedai jamu atau kosmetik. Glowing Speed yang terdapat di kedai-kedai adalah bukan original. Semua produk skincare, serum dan foundation dms mempunyai kelulusan KKM.

      Delete
  16. hai sis... sy umur 38 tahun.. masalah kulit muka sy kini bjeragat di bahagian pipi..hidung dan diabhgian atas bibir seperti bmisai... mana produk y sesuai utk sy?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai, sudahkah sis mengenalpasti apakah punca penyebab kepada masalah jeragat sis? boleh baca entri terbaru http://www.dms360original.com/2017/10/10-punca-penyebab-jeragat-yang-anda.html. Untuk masalah jeragat, kesemua set asas kami mampu menyelesaikan masalah ini dan disyorkan sis untuk memakai set lengkap DMS untuk rawatan dan jagaan lengkap bagi masalah jeragat. Disyorkan stemcell apple swiss dan 4d foundation.Kedua ini merupakan set terbaik untuk masalah jeragat tidak kira wanita atau lelaki

      Delete
  17. Susahnya nak dpt cc cream hyrid ....ada stok ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada dear. Boleh terus buat belian di website dms360.my

      Delete