Monday, 19 September 2016

Ancaman Melasma Pada Kulit Wajah

"ANCAMAN MELASMA PADA KULIT WAJAH"
.
Oh kulit cantik berseri, di manakah anda? Tidak begitu jauh sebenarnya, anda kena tahu cara melindunginya dari dalaman untuk hasil permukaan kulit yang diingini.
.
Bidang tugas yang menuntut anda berada lama di bawah sinaran matahari dan ini tentunya memberi kesan kepada kulit. Pancaran terik sang suria pada kulit, lama kelamaan menyebabkan muka ‘dihinggapi’ tompok gelap terutamanya di bahagian tulang pipi, hidung, atas bibir dan dagu.
.
Selama ini tompok gelap yang disangka jeragat rupa-rupanya kesan pigmentasi yang dikenali sebagai melasma.
.
Apa itu Melasma?
Melasma atau dikenali juga sebagai akibat pigmentasi adalah keadaan biasa yang berlaku pada kulit jika kerap terdedah kepada sinaran matahari. Penghasilan melanin secara berlebihan menyebabkan tompok gelap timbul di bahagian muka. Wanita lebih kerap mendapat melasma, terutama di kalangan orang Asia dan Latin kerana mereka lebih terdedah kepada sinaran UV.

Pembentukan Melasma dibahagi kepada tiga corak :
1- Centrofacial - berlaku di bahagian pipi, dahi, atas bibir, hidung dan dagu.
2- Malar - tompok gelap muncul di pipi dan hidung.
3- Madibular - tompok gelap di kedua-dua belah pipi dan garisan rahang.


Antara testimoni wanita yang menghidapi masalah melasma pulih setelah mengamalkan produk dms360.

Untuk masalah kulit bermasalah seperti melasma, jeragat boleh diatasi dengan lebih berkesan dengan set lengkap dms.

Set lengkap dms terdiri dari

1. Set asas dms360 iaitu krim siang bertindak sebagai pelindung sinaran UVA (sinaran penuaan) dan malam merawat wajah dan memulihkan wajah.
2. 4d foundation sebagai sunblock melindung wajah dari UVB iaitu sinaran terbakar
3. Serum stemcell. Serum ini lebih efektif dan menyerap hingga ke 7 lapisan kulit wajah dan dapat menghilangkan pelbagai jenis masalah kulit terutamanya masalah melasma dan jeragat.



Jangan biarkan masalah melasma ini menjadi kanser bagi anda.

Hubungi saya untuk mengetahui lebih lanjut mengenai produk dms360.


Saturday, 17 September 2016

Nak Cantik Cepat? DMS360 Bukan Untuk Anda

Sekiranya anda mengharapkan kesan yang cepat, pantas dan flawless, jerawat hilang on the spot dalam masa yg singkat!

*🚫PRODUK SKIN CARE DMS360 BUKAN UNTUK ANDA!.🚫*

*KENAPA??*
Produk DMS360:
*Bebas bahan kimia berbahaya.*
Jadi tak ada bahan yang boleh mematikan lapisan sel kulit untuk menghalang dari pertumbuhan jerawat dan sebagainya sekali gus melicinkan kulit dalam masa yang singkat.

*Diperbuat dari bahan semulajadi.*

Bahan semulajadi yang tidak termutasi oleh bahan kimia biasanya akan mengambil masa untuk memperbaiki sel-sel kita yang dah rosak.

Bahan semulajadi tidak menghalang pertumbuhan jerawat atau pigmentasi tetapi memperbaiki sel kulit dan merawat sel kulit dari dalam punca masalah pigmentasi dan jerawat.

Terjadinya healing crisis kerana bahan semulajadi tidak mematikan sel -sel kulit tapi memperbaiki dengan menyahkan bahan-bahan kimia yang telah lama terkandung di bawah lapisan kulit



Produk DMS adalah setanding jenama antarabangsa, kini terdapat dua variasi set asas kecantikan yang boleh anda cuba iaitu DMS360 atau Glowing Speed 24k Gold.

Kedua-duanya amat berkesan, dan hanya menggunakan bahan semulajadi.

Selamat digunakan seawal 12 tahun.


Ketahui 8 Jenis Makanan yang Boleh Mengurangkan Radang Ekzema Bayi Anda

Ekzema dan bayi

Hari ini terbaca topik ekzema dalam majalah Rapi Januari 2016. terpangil  untuk berkongsi dengan anda semua tentang ekzema kerana, ada sorang kawan yang anaknya ada masalah ekzema.

Sangat kesian, baby dan ibu perlu berpantang dan memilih makanan yang boleh dan tidak boleh mereka makan.

Di sini nak kongsi makanan yang boleh mengurangkan serangan Ekzema. Jika anda atau ahli keluarga anda mengalami penyakit ekzema dalam.jangka masa yang lama.

Ada 8 jenis makanan yang boleh anda amalkan.

1.Teh Chemomile
Ia mempunyai ciri ciri anti radang dan boleh melegakan kulit dan mampu mengurangkan rasa gatal.

2.Daun Bawang.
Ia terbukti mengurangkan tahap histamine dalam vadan dan mengandungi vitamin K yang penting untuk kulit yang sihat.

3.Pisang
Kaya dengan potassium, megnesium dan vitamin c dan ia menggalakkan pembaikan kulit.

4.Kentang
Kaya dengan serat,vitamin c,potassium dan termasuk dalam kumpulan makanan yang sangat baik bagi anda yang mengalami ekzrma.

5.Ikan dan kekacang
Makanan yang kaya dengan asid lemak, omega -3.

6.yougurt
Probiotik yang terdapat dalam yougurt membantu mengurangkan gejala ekzema.

7.Sayur sayuran, buah buahan dan bijirin yang cukup baik membantu mendapatkan kulut yang sihat. Kurangkan gluten dalam bentuk roti, pasta dan bijirin untuk mengelakkan berlakunya ekzema.

8. Makanan tambahan semulajadi.
Makanan tambahan yang kaya dengan omega 3, asid gamma-linolenik (GLA) dan vitamin A, D dan E menggalakkan pertumbuhan kulit. Ianya dapat membantu menghidratkan kulit.

Selain daripada tu, anda boleh cuba guna sabun collagen dengan ekstrak honeydew dms360 sabun ni tak ada bahan kimia, sangat sesuai untuk menghilangkan masalah gatal gatal dan melembapkan kulit. Bila ada masalah ekzema, kulit tak boleh kering. Kulit mesti lembap.


Thursday, 15 September 2016

Wajah dan Produk Terbaru DMS360

Nantikan kemunculan wajah baru produk-produk DMS dan kemunculan DMS One.

Wah.. Banyaknya kan?

Kena upgrade ilmu kecantikan untuk pelanggan tersayang :)


Koleksi Testimoni DMS360, Glowing Speed, Miss Slim


MASALAH KULIT : Kulit kusam dan gelap dan tona x sekata,ayebeg
PRODUK YG DIGUNAKAN : Set Asas DMS360 dan Stemcell Serum
TEMPOH PENGGUNAAN : 2 mggu

AlhamduLILLAH.... Beliau amat berpuas hati dan sgt gembira menggunakan produk DMS kerana kesan positif yg sgt pantas.. 😊


Masalah kulit kering + kusam + eyebag.
Cust menggunakan Set asas dms + Serum stemcell + PearlaQueen 3D


Nak share testimoni sendiri selepas mengamalkan selim melim selama sebulan..sebelum ini mengalami masalah berat badan sehingga 76kg dan agak sukar dikawal tapi selepas mengamalkan selim melim 2botol berat badan turun sehingga 67kg.. Ramai yg tegur perubahan bentuk badan saya sekarang..

Customer: Azlyna Azlyn




Berpuashati dgn perubahan yg dialami..
Dulu kulit sis ini berjerawat dan kusam..alhamdulillah..berkat kesabaran menggunakan set dms secara konsisten..jerawat hilang..kulit muka semakin flawless..mmg terbaik dms..


nak share testimoni cust yg sebelum ini mengalami masalah kulit kusam..jeragat...tona x sekata..

beliau telah menggunakan set GLOWING SPEED + SERUM STEMCELL + 4D FOUNDATION slma sebulan.. kini beliau telah mndapat kulit yg diinginkan..cerah..flawless..😍😍😘😘


Apa itu SPF (Sun Protection Factor)?

SPF (Sun Protection Factor)


Selalu orang nak beli bedak mesti tanya spf berapa. Kalau boleh nak spf tinggi. Lagi tinggi lagi bagus kerana ingat spf yang tinggi bermakna protection lebih baik. Okay, ada benar ada juga tidak benar kenyataan tersebut ya.

Mari kita kenali apa itu SPF atau ringkasannya Sun Protection Factor.

SPF adalah pengukuran penggunaan sunscreen sebelum kulit menjadi kemerahan terkena pancaran. Angka SPF boleh berkisar dari 2 hingga 100. Sebagai contoh, SPF15, bererti mampu memberi pelindungan kulit selama 150 minit sebelum kulit menjadi kemerahan.

Tapi jika kulit anda biasanya mengalami kemerahan setelah 10 minit berjemur sinar matahari maka dengan memakai pelindung matahari SPF15, kulit anda akan selamat 15 x 10 minit iaitu jadinya 150 minit (tapi jika guna SPF 0, atau dalam erti kata lain tak guna langsung pelindung uv, faham-faham jerlah ye..hehe)

Maka sekarang anda tentu sudah fahamkan angka pada SPF tu kan, jika SPF30, maka kulit anda terlindung selama 300 minit begitulah seterusnya.


Semakin tinggi angka SPF tidak mengindikasikan seberapa kuat perlindungan yang disediakan oleh produk tersebut. SPF10 melindungi Anda dari terik matahari sama baiknya dengan SPF15 atau SPF50 sekalipun. Tingkat SPF tinggi akan memblok lebih banyak UVB, namun tidak menyediakan 100% proteksi dari risiko kulit gosongNamun, produk ber-SPF tinggi mampu memberikan perlindungan lebih baik dari risiko kerosakan kulit jangka panjang, seperti kanser kulit.


Perlindungan ini juga bergantung pada jenis kulitnya, jika anda berkulit putih bererti sedikit pigmennya maka lebih mudah terbakar daripada mereka yang berkulit gelap.

Ini adalah kerana pada mereka yang bekulit gelap bererti banyak pingmen yang melindungi dari sengatan matahari.




Semakin kecil tingkat SPF, Anda harus lebih sering untuk mengaplikasikan ulang-kali untuk memperlamakan waktu Anda beraktiviti di bawah terik matahari tanpa kuatir akan kulit terbakar (sunburn).

Ok sekarang anda mungkin dah nampak betapa pentingnya memakai pelindung matahari.


Bagi rangkaian produk kecantikan keluaran Dermaxsuperskin 360 atau DMS360, kami mengeluarkan produk yang sudah ada SPF untuk perlindungan kulit anda. Tidak kira krim siang atau pun foundation.

Krim siang lebih dikenali sebagai sunscreen, manakala foundation bertindak sebagai sunblock. Untuk mengetahui lebih lanjut maksud dan perbezaan antara sunscreen dan sunblock boleh lihat entri di sini ya --> http://stokiscerminseri.blogspot.my/2016/09/apakah-perbezaan-sunscreen-dan-sunblock.html


Syarikat DMS menyediakan 2 set asas anti jeragat yang amat berkesan iaitu DMS360 dan Glowing Speed.


DMS360 mengandungi SPF25, manakala Glowing Speed mengandungi SPF45. Ini bermakna kadar perlindungan waktu Glowing speed adalah lebih lama berbanding DMS360. Namun, seperti telah dijelaskan di atas keduanya sama tahap perlindungan. Sama ada anda memilih DMS360 atau Glowing speed keduanya melindungi wajah anda dari sinaran UV dengan berkesan!



Klik untuk baca lebih info produk Glowing Speed 24k Gold


Klik untuk baca lebih info produk Glowing Speed 24k Gold

Wednesday, 14 September 2016

Set Lengkap DMS360 Atasi Masalah Salah Guna Produk Ada Bahan Kimia Bahaya

Set Lengkap DMS360 Atasi Masalah Salah Guna Produk Ada Bahan Kimia Bahaya





"BERTAHUN-TAHUN SAYA SENGGSARA AKIBAT PAKAI PRODUK ADA MERKURI,BINTIK-BINTIK JERAGAT,JERAWAT PENUH 1 MUKA"

Akhirnya,selepas 7 hari pakai DMS360 ,wajah saya hampir pulih. Kini saya dah tak segan dan tak perlu lagi make up tebal-tebal bila berhadapan dgn ramai orang.....
`````````````````

➜Dah rungsing fikir cara nak hilangkan jerawat,jeragat?
➜Ramai yang tegur kulit muka kusam dan tak bermaya?
➜Teringin nak kulit muka glowing dan flawless?

==========================
KAMI PERKENALKAN SKINCARE DMS 360 Sangat sesuai untuk pengguna yang :
-----------------------------------------
♡♡ Kulit sensitif
♡♡ berjerawat
♡♡ berjeragat
♡♡ berminyak
♡♡ kulit kusam
♡♡ ton wajah tidak sekata
♡♡ wajah gelap tapi bdn putih
♡♡ ton wajah tidak sekata
♡♡ wajah gelap tapi bdn putih
♡♡ kulit muka terbakar akibat sinaran uv
♡♡ kulit muka kering/menggelupas

DMS 360 Berfungsi untuk
---------------------------------
♡♡ mencerahkan & menyerikan kulit
♡♡ menghilangkan flek2 hitam, parut jerawat
♡♡ membantu proses regenerasi & peremajaan      kulit
♡♡ membaiki sel kulit mati
♡♡ mengecilkan pori2
===============================
SET LENGKAP DMS 360 TERDIRI DARIPADA
-----------------------------------------------------------
♡♡ Sabun
♡♡ Serum 360
♡♡ krim siang
♡♡ krim malam
♡♡ foundation 4D

FUNGSI DAY & NIGHT CREAM EFEKTIF UNTUK :-
--------------------------------------------------------------
♡♡ Mencerah & menyerikan wajah
♡♡ Menghilangkan pigmentasi yang tebal
♡♡ Menghapuskan jerawat dengan berkesan
♡♡ Mengecilkan pori-pori wajah dan menghaluskan kulit secara semulajadi
♡♡ Menjadikan kulit lebih awet muda dan anjal

FUNGSI FOUNDATION 4D
----------------------------------
♡♡ SUDAH TERUJI & TERBUKTI
♡♡ MEMBUAT KULIT
♡♡ LEBIH PUTIH SEKELIP MATA
♡♡ KULIT LEBIH LEMBUT
♡♡ MULUS BERSERI2
♡♡ WANGI

★ Benar2 rahsia kulit putih, mulus Berseri2 ala2 Artis Korea.
★ Seminggu Aje sudah kelihatan bezanya.
★ Mampu Membersihkan sampai ke dlm pori2 wajah.
★ Dapat digunakan pada tubuh dan Wajah
★ Mencerahkan Dengan Sempurna & Menghilangkan Jeragat
dan Jerawat.




Lihat Koleksi testimoni pelanggan setia produk dms360 --> http://stokiscerminseri.blogspot.my/search/label/testimoni



P/S: JADI ANDA TIDAK PERLU RAGU2 LAGI DENGAN KEHEBATAN DAN KEBERKESANAN DMS 360,







Berminat untuk mencuba produk kecantikan dms serta produk kuruskan badan?

Boleh order secara online seluruh Malaysia, Brunei dan Singapura



Hotline: 018-9100852 (Emme: ID 1648)
Penghantaran percuma seluruh Semenanjung, tambah RM 4 untuk Sabah Sarawak.
Konsultasi kecantikan percuma kepada semua pelanggan DMS (Emme: ID 1648)


"Membeli sambil beramal"
Nota: % Keuntungan dari jualan produk dms ini didermakan kepada badan kebajikan Amal till Jannah
Emme Marina ATJ03 merangkap Setiausaha 1



atau melalui agen sah yang berdaftar

1.Ruzaida bnti omar
0166310637
Perak
Cod- manjung,lumut sitiawan,ayer tawar,pangkor

2. Sitti normah katta
0138803527
Sabah
Cod tawau, kunak, merotai,

3.Nora Ashikin Hashim
011 33572095
Selangor 
Cod banting, puchong

4. Roziana binti Saad
019 4800498
Pulau pinang
Cod..Bayan Lepas, Bayan Baru, Georgetown, Balik Pulau

5. Wan Zuwarisah Wan Zaid
0199859772
Pahang
Cod : Kuantan         


Stokis, agen dan dropship diperlukan
hubungi hotline: 018 9100852

bisnes dms, inshaa Allah sukses



Thursday, 8 September 2016

Selim Melim Bertukar Wajah Kepada Miss Slim


Stok Selim Melim dengan nama sebelumnya islim, kini bertukar wajah dan nama lagi.

Tiada perubahan pada ramuan, hanya packing dan nama sahaja. Bila ditanya mengapa tukar, katanya ada tiruan untuk selim. Aduhhh

Jadi semua, pastikan nak kurus dengan selamat tu beli yang original dan terbaru la yer.

Selamat jiwa dan raga


Thursday, 1 September 2016

Kepentingan Serum Kepada Wajah

Kepentingan serum
Kepentingan serum kepada wajah
Kepentingan serum kepada kulit muka
kepentingan serum kepada muka
pentingkah serum
kenapa serum penting

TIPS PENTING

Untuk Customer Yang Pertama Kali Nak Menggunakan Set Penjagaan Wajah DMS360°

Saya Akan Tekankan Betapa Pentingnya Untuk Mereka Menggunakan SET LENGKAP Atau Paling Tidak, Mesti Ada 360 GLOWING SERUM / SUPER STEMCELL SERUM..

Mengapa Mesti Ada SERUM?

  • Serum Bertindak Meneutralkan Kembali Kulit Wajah Yang Rosak Akibat Kosmetik Terdahulu
  • Serum Membantu Mengecutkan Jerawat / Radang Merah Pada Kulit Wajah
  • Serum Membantu Memudarkan Jeragat
  • Serum Membantu Memberikan Kesan Yang Maksimum Dalam Proses Merawat Kulit Wajah .
  • Serum Membantu Memberikan Kesan Yang Maksimum Dalam Proses Merawat Kulit Wajah .
Dan Ada Banyak Lagi Fungsi Lain Yang Boleh Korang Perolehi Dengan Penggunaan SERUM..


Berikut ialah dua produk serum yang kami ada




Harga

serum glowing RM 100 sebotol
(tahan 2 bulan)

serum stemcell RM 150 sekotak (10 botol 3ml)
(keseluruhan penggunaan tahan 2 ke 6 bulan bergantung kepada masalah pelanggan)




Berminat untuk mencuba produk kecantikan dms serta produk kuruskan badan?

Boleh order secara online seluruh Malaysia, Brunei dan Singapura

Hotline: 018-9100852 (Emme)
Penghantaran percuma seluruh Semenanjung, tambah RM 4 untuk Sabah Sarawak.


atau melalui agen sah yang berdaftar

1.Ruzaida bnti omar
0166310637
Perak
Cod- manjung,lumut sitiawan,ayer tawar,pangkor

2. Sitti normah katta
0138803527
Sabah
Cod tawau, kunak, merotai,

3.Nora Ashikin Hashim
011 33572095
Selangor 
Cod banting, puchong

4. Roziana binti Saad
019 4800498
Pulau pinang
Cod..Bayan Lepas, Bayan Baru, Georgetown, Balik Pulau

5. Wan Zuwarisah Wan Zaid
0199859772
Pahang
Cod : Kuantan         

Koleksi Testimoni DMS360, Glowing Speed, Selim Melim

Koleksi Testimoni DMS360, Glowing Speed, Selim Melim


mengalami masalah kulit gelap,kusam x sekata & mempunyai kedutan dibawah mata sehingga menyebabkan setiap kali keluar dia akn megenakan bedak yg tebal kerana tiada keyakinan..

Alhamdulillah selepas 1 bulan consisten menggunakn set GLOWING SPEED + SERUM STEAMCELL.. .kulit wajah nya dh cerah, sekata glowing & flawless serta kedutan pun dh tiada lg..kini dia pergi kerja pun dh xpki pepe bedak lg..dia sngt berpuas hati dgn produk dms yg aummmm ni..


Masalah: Jeragat dan liang pori terbuka
10 hari je sudah nampak kesan dengan Basic set DMS360+360 Glowing serum.Alhamdulillah.


Masalah: liang pori terbuka
Nak share testimoni 6 hari guna sabun honeydew + serum stemcell (1btol) nampak tak lubang2 yg lopak2 tu makin hilang.


Hari ni nk share testimoni yg dh mnggunakan satu set Glowing Speed+serum stemcell Alhamdulillah..masalah kulit kusam,berminyak dan whiteheads tiada lagi..wow...wow...wow...!!DMS360 Mmg terbaik!!


testimoni agent sy ambik islimz 3 botol konsisten smp skrg.perubahan amat ketara sejak amalkan islimz Dan lost kg sebanyak 13kg



Berminat untuk mencuba produk kecantikan dms serta produk kuruskan badan?

Boleh order secara online seluruh Malaysia, Brunei dan Singapura

Hotline: 018-9100852 (Emme)
Penghantaran percuma seluruh Semenanjung, tambah RM 4 untuk Sabah Sarawak.


atau melalui agen sah yang berdaftar

1.Ruzaida bnti omar
0166310637
Perak
Cod- manjung,lumut sitiawan,ayer tawar,pangkor

2. Sitti normah katta
0138803527
Sabah
Cod tawau, kunak, merotai,

3.Nora Ashikin Hashim
011 33572095
Selangor 
Cod banting, puchong

4. Roziana binti Saad
019 4800498
Pulau pinang
Cod..Bayan Lepas, Bayan Baru, Georgetown, Balik Pulau

5. Wan Zuwarisah Wan Zaid
0199859772
Pahang
                        Cod : Kuantan