Wednesday, 26 October 2016

Bahaya Hidrokuinon Perosak Kulit Wajah

HIDROKUINON --- PEROSAK KULIT!

1. Krimnya berbau tajam dan teksturnya sedikit melekit apabila disapu pada kulit.

2. Tuangkan sedikit toner yang puan sedang gunakan itu pada kapas muka. Biarkan seketika terdedah dengan cahaya matahari.

Toner akan bertukar kepada coklat kehitam-hitaman. Itu salah satu tanda produk tersebut mengandungi bahan HIDROKUINON.

Apa itu HIDROKUINON? 

Ia sejenis bahan kimia yang membunuh sel dalam kulit yang menghasilkan pelindung semulajadi daripada panahan cahaya matahari

Apabila sel ini dimatikan, kulit muka akan kelihatan lebih cerah dan putih dalam tempoh singkat! Cerah dan putih itu tidak asli.

3. Semak penutup toner atau krim malam puan. Jika terdapat kerak coklat atau hitam, maka hampir pasti produk puan mengandungi HIDROKUINON.

4. Apabila disapu krimnya (terutamanya krim malam), kulit muka terasa panas dan gatal.

5. Awal-awal penggunaan kulit muka akan terasa sedikit pedih dan kemerahan apabila terkena matahari.

6. Kulit menjadi putih kepucatan, macam mayat.

7. Kulit menjadi licin berkilat! Ia adalah hasil daripada matinya protein dalam kulit yang berfungsi sebagai perlindungan.

Tidak logik pun kulit seseorang wanita itu tiba-tiba jadi licin dalam masa yang terlalu singkat.

KESAN BAHAYA HIDROKUINON?

1. Kulit muka menjadi nipis kemerahan, rasa pedih dan terbakar apabila terkena cahaya matahari.

2. Penggunaan berterusan menyebabkan warna kulit tidak sekata dan risiko tinggi untuk menjadi tompok-tompok hitam. Buat rawatan laser pun belum tentu boleh hilang. Jangan sampai tahap macam ini ya! Lebih baik stop dari awal.

3. Pengumpulan hidrokuinon dalam badan boleh menyebabkan rasa mual, muntah, sakit kepala, sukar bernafas dan mungkin koma.

4. Kulit muka yang putih itu lama-kelamaan akan berubah menjadi gelap dan seakan sunburn, wajah juga kelihatan lebih tua dari usia.

Ngerikan?!


Produk DMS Bebas dari Segala Bahan Kimia Merbahaya. Malah ianya mendapat pengiktirafan daripada apabila berjaya diiktiraf dalam Master Class Award Health and Beauty semasa awal pemasaran produk DMS ini.

Menggunakan teknologi korea bagi memastikan kulit anda pantas berkesan, licin, cerah dan bebas cela daripada jerawat, jeragat dan semua masalah kulit





Master Class Award





Gunakan Produk Rangkaian DMS tanpa was-was


Baca lebih lanjut mengenai produk kami

sila klik link di bawah ya

DMS360

Glowing Speed 24k Gold



atau senarai penuh produk dms360



http://www.dms360original.com/p/senarai-produk-dms360.html


Tuesday, 11 October 2016

3 Cara Mudah Merawat Jeragat


3 cara rawat JERAGAT di muka wanita

Berdasarkan perkongsian tentang cara mencegah jeragat muka, sarankan supaya:

Cara
1) Jangan terdedah pada cahaya matahari di waktu tengahari dan petang . Ini membahayakan kulit muka kita. Waktu paling bahaya ialah daripada pukul 11 pagi hingga 3 petang. Jika boleh, elakkan waktu ini.

2) Bagaimana jika terpaksa keluar pada waktu itu?
Gunakan krim pelindung matahari. Lebih baik gunakan yang tanpa minyak supaya jerawat di muka tidak timbul.

sarankan guna krim pelindung matahari (UV Cream) yang mempunyai SPF 30 dan ke atas.

3) Jangan mudah terpengaruh dengan produk-produk jeragat di luar sana tanpa lakukan sebarang kajian yang kukuh. Pilih produk yang tidak menggunakan bahan-bahan yang membahayakan kulit muka.

Awas! Produk seperti ini banyak menjanjikan wajah putih segera. Tanpa sedar kita sedang sapu bahan kimia berbahaya untuk untuk melicinkan wajah kita!

**Jika mahu merawat jeragat di muka, dan tercari-cari produk yang berkesan dan selamat untuk digunakan, maka saya berani RECOMMEND Produk Dermaxsuperskin 360. ..bebas bahan kimia bahaya..xde mercury..bebas Sles, bebas silicon, bebas plumbum dan bebas parabens..

SAYANGILAH KULIT ANDA..

#StokisLeaderDMS360
#ID1648


Empat Punca Utama Jerawat di Muka

Punca-Punca Jerawat

1) Diet
boleh mempengaruhi kulit. Bukti terbaru mencadangkan sesetengah makanan dan minuman boleh membuatkan jerawat menjadi lebih teruk.

Contohnya karbohidrat yang diproses seperti roti putih dan kentang putih. Ia sama seperti produk tenusu tertentu biasanya susu tanpa lemak boleh memburukkan jerawat.

2) Tekanan
membuatkan jerawat makin bertambah. Otak dan kulit sentiasa berkait. Jadi stress sudah tentu menjejaskan kulit.

3) Bersukan juga boleh menjadi punca.
Geseran yg terjadi pada alatan sukan atau sport bra menjadikan jerawat tumbuh pada sepanjang garis rambut dan bahagian belakang badan.

4) Genetik juga menjadi faktor seseorang berisiko mendapat jerawat.

** Dengan produk kecantikan DMS360 kami mensarankan anda untuk melalui proses rawatan dan pembersihan wajah dahulu bersama sabun hijau dari ekstrak honey collagen dms360 selama beberapa hari sebelum memakai set penjagaan krim siang dan malam.

Ini kerana sabun hijau ini mampu bertindak mematikan kuman dan membersihkan segala kotoran pada wajah serta toksin.

Bagi penghidap resdung pula, set asas DMS360 ini kami syorkan dipakai bersama serum glowing :)


Alhamdulillah..

Sudah beribu rakyat Malaysia mencuba produk dms360 dan berpuas hati dengan hasilnya.

Anda bila lagi?

Pengenalan harga Set Asas DMS360 hanya RM 139 sahaja. Satu set ini mampu bertahan hingga ke 4 bulan penggunaan.


Sunday, 9 October 2016

Testimoni Glowing Speed 24k Gold

testimoni customer yang mengalami kulit kusam dan kering.
Adik ini telah menggunakan set Glowing Speed dan Serum Stemcell. Ternyata kesan yang memberangsangkan membuatkan adik sangat berpuas hati dengan penggunaan hanya dalam tempoh 2minggu sahaja. Kulitnya kini kelihatan bertambah sihat,cerah,berseri dan glowing.
Alhamdulillah.

DMS360 AUUMMMMM!


menggunakan set GlowingSpeed + Stemcell dan 4D cream selama 4bulan.

Muka yg kusam dan bekas2 jerawat tiada lagi..


menggunakan Glowing speed+ serum glowing+4d..selama 1 bulan... Masalah kulit kusam n tona  X sekata
Kulit bertambah cantik berseri2..




Mlm ni nk share stu lg testimoni seorg cust yg guna set asas speed glowing+stemcell dn 5d slma 1blan...masalah klit kusam dan kering...prbhn pda wajahnya kini meyakinkan lg dia utk ke kuliah..alhmdulillah konsisten dh cntik peloles..lg cerah dri seblmnya..



Sebelum ni customer  mengalami masalah kulit kusam,jerawat&tona x sekata.beliau telah menggunakan set GLOWING SPEED + SERUM GLOWING+ STEMCELL + 5D FOUNDATION+PEARLA QUEENS selama sebulan.. kini beliau telah mendapat kulit yg diinginkan.insya-allah dgn lebih konsisten,ikut tips dan info yg diberi beliau akn dpt kulit yg lbh cerah&glowing.


Untuk turut serta memiliki kulit yang cantik, bersih dan berseri.

Boleh hubungi hotline untuk tempahan segera atau hubungi stokis-stokis dan agen sah dms360 berdekatan anda.


Testimoni Selim Melim @ Miss Slim

Customer mengambil miss slim dengan hanya 2 botol miss slim sis nie berjaya menurunkan berat badan 9kg... Dr 83kg skrg 73kg

...ALHAMDULILLAH SYUKUR SGT2....miss slim mmg aummmmm...


Testimoni dari team dms

Saya nak share testimoni family sy yg mengambil miss slim dengan hanya 1,2 dan 3botol miss slim mereka berjaya menurunkan berat badan...ALHAMDULILLAH SYUKUR SGT2....miss slim mmg aummmmm..



Testimoni yang mempunyai masalah berat badan sangat berpuas hati bjaya menurunkn berat sbyk 3kg dlm masa sbulan..



Testimoni merangkap agent Ct juju ni berjaya turunkn berat badan sbyk 8 kg dlm masa sbulan.. 2 btl miss slim ;) ramping gitu....
ct dh ade anak 3 ... auuuummmm ;)


Nak Share tesnimoni suami Kak Bie.. Dlm masa sbln turun 10kg.. Auuummmmmmm  terbaik lah islim...


Untuk tempahan segera,

Hubungi hotline stokis dms360original atau mana-mana agen kami yang berdekatan anda :)

Hotline: 0189100852


Saturday, 8 October 2016

Tips Tukar Skincare Baru

TIPS MACAM MANE NAK TUKAR SKINCARE.
.
.
Nak tukar skincare pun ade cara dia tau. Bukan main guna atau tukar je. Takut-takut kesan gabungan produk lama di wajah korang dgn produk baru boleh menjadi racun pulak, Ini dia cara penukaran skincare yang betul dan selamat.
.
1. Stop guna previous skincare dalam 7-14 hari. Boleh apply pelembap secara halus untuk elak kulit kering. Doktor suggest hanya basuh air suam selalu pada muka @ guna hampas tea yang da guna buat air tu ...
.
2. Membiarkan wajah neutral selama 7 hari sekurangya, iaitu membiarkan wajah anda bebas dari sebarang produk. Penerimaan kulit kita berbeza-beza, takut juga kulit kita terkejut dgn kedatangan produk baru.
.
3. Bila dah gune skincare baru, berlaku sesetengah jenis kulit dimana akan timbul jerawat, rashes, dry skin, oily (disebabkan effect mercury skincare lama/ effect stop guna).
.
4. Jika produk anda biasa shj, tiada merkuri dan wajah korang ok. 1-2 hari sudah ckup untuk neutralkn wajah anda then, boleh trus tukar skincare.
.
.
[ *Penting - Bagi yang nak guna Skincare yang bebas mecury, korang dah boleh mula stop pengunaan skincare lama korang. ]


Like dan share jika bermanfaat. Tq