Tuesday, 28 August 2018

Kepentingan Memakai Sunblock Bagi Kulit Anda


Sebagai sebuah negara di khatuliswa, Malaysia hanya mempunyai dua musim sahaja iaitu musim panas dan musim hujan. Malaysia sentiasa berada dalam iklim panas dan hujan sepanjang tahun, oleh kerana itu adalah amat penting untuk kita mempunyai perlindungan matahari di saat panas khususnya musim kemarau. Musim kemarau boleh mencapai sehingga 40 degree adalah keadaan cuaca panas melampau. Namun begitu, ramai wanita tidak endah dan mengambil tahu akan bahayanya sinaran terik matahari apabila kita terlampau terdedah dan tidak memakai sebarang perlindungan.

Pelindung UV/ suncreen/ sunblock ialah panggilan nama bagi sebuah produk perlindungan wajah dan badan bagi sinaran matahari. Tahukah anda? Sikap tidak endahkan penjagaan kulit daripada sinaran matahari terik terumatanya di Malaysia ini bakal membuatkan kulit anda cepat kusam, naik bintik hitam malah wajah kelihatan lebih cepat tua berbanding usia! Nampak seperti tidak penting memakai perlindungan matahari hakikatnya ianya merupakan suatu kepentingan dalam penjagaan kulit wajah agar sentiasa sihat dan bebas cela. 

Walau di mana anda berada, jangan pernah lupa membawa sunblock anda bersama. Sama ada anda sedang bersenam di luar, pergi bercuti di pantai, menyertai pertandingan marathon atau keluar bersama rakan-rakan anda di sekitar Bandar, wajib guna sunblock setiap hari. Antara kepentingan memakai sunblock termasuk melindungi kulit dari sinaran matahari seperti UVA dan UVB serta ia juga melindungi protein di bawah permukaan kulit seperti keratin, elastin dan kolagen. Selain itu, ia juga melindungi dari penyakit lain seperti katarak, kerosakan kulit dan merendahkan imunisasi badan.



UVA ialah salah satu sinar UV yang paling banyak menimbulkan radiasi iaitu 95% dari sinar ultraviolet yang masuk kedalam atmosfera bumi. Sinar UVA ni lah antara penyumbang utama kepada kerosakan kulit dan menjadi sebahagian besar penyebab terjadinya kanser kulit. UVA ni biasanya menyebabkan masalah kulit dari dalaman antaranya penuaan, berkedut dan kusam.



UVB pula menyebabkan  kulit kita kemerahan dan terbakar (sunburn)  sebab ianya cuma menyerang lapisan luar kulit sahaja . Sunburn tu adalah disebabkan oleh masalah kita tidak melindungi kulit daripada sinaran UVB. UVB adalah lebih agresif dan cenderung untuk merosakkan kulit pada waktu 10 pagi sampai 4 petang . Jadi, jika ingin keluar daripada rumah ketika ni , pastikan memakai sunblock yang ada dua perlindungan UVA dan UVB ya.

UVB juga lah penyebab kepada bintik jeragat pada muka. Tidak mahu jeragat bukan? Jadi mulakan penggunaan sunblock sekarang!

Bagi pemilihan sunblock pula, haruslah memilih mengikut SPF yang bersesuaian dengan keadaan dan aktiviti yang kita akan lakukan . SPF atau nama panjangnya Sun Protection Factor (Faktor Perlindungan Matahari) ni ada dalam macam-macam nilai yang dijual di pasaran. Seeloknya, jika anda selalu berada lama di luar dan dibawah sinaran matahari terik, adalah digalakkan untuk memakai sunblock dengan SPF yang tinggi, anda boleh memilih sunblock dengan SPF30 dan ke atas. SPF30 dan ke atas menandakan kulit anda, diberikan perlindungan sebanyak 96% daripada sinaran matahari. Sebagai contoh, sunblock DMS mempunyai SPF 45 dan SPF 50. Ini sesuai bagi anda yang inginkan perlindungan paling maksima di samping mampu mencantikkan wajah anda. 



Apa beza nombor nombor ni?

Nombor SPF memberi indikasi berapa lama sunblock itu dapat melindungi kulit kita . Semakin tinggi nombor, semakin lama sunblock itu mampu bertahan di kulit kita .

Contoh pengiraan SPF ialah seperti berikut :

SPF 50 ( 50 x 10 minit = 500 minit bersamaan 8 jam 30 minit!)

Pilihlah SPF yang bersesuaian dengan keadaan anda ketika itu.


DMS Foundation mempunyai nilai SPF yang tinggi malah foundation ini merupakan sunscreen yang mampu memperelokkan wajah daripada masalah jeragat selain mengatasi masalah sunburn.



4D Foudation merupakan basic foundation yang boleh dipakai setiap hari dalam apa jua keadaan ianya sesuai bagi anda yang tidak suka memakai mekap tebal dan mahu kelihatan seakan tidak berbedak. 5D Foudation pula sesuai bagi mereka yang sukakan wajah kelihatan putih dan gebu. Dengan memakai sedikit calitan sahaja wajah anda akan kelihatan putih gebu dan produk ini dapat menutup cela dengan lebih baik berbanding 4D foundation. Kedua-dua foundation ini mempunyai fungsi anti-jeragat. Oleh itu ianya sangat disarankan kepada mereka yang mempunyai masalah jeragat.



Testimoni customer DMS yang berjaya mencantikkan wajah dengan skincare DMS dan Foundation DMS.



CC Hybrid pula sesuai jika anda suka memakai mekap. CC cream sama seperti mana-mana CC cream di pasaran memberikan wajah anda kelihatan glowing dan cantik. Bezanya CC Cream DMS ini warnanya lebih natural atau nude pada wajah namun masih boleh menutup cela dengan cantik. Tidak berminyak dan sesuai dipakai oleh sesiapa sahaja. Dengan ramuan vitamin C dan vitamin E, CC cream bukan sahaja perlindungan UV yang baik malah memberikan kelembapan dan mampu merawat wajah anda.




Oleh itu, pilihlah mana-mana sunblock yang sesuai untuk diri anda dan pastikan ia mempunyai perlindungan UV yang tinggi sekurang-kurangnya SPF30 dan ke atas. 

Saturday, 25 August 2018

Cabutan Bertuah DMS Ogos 2018

Assalamualaikum

Maaf atas kelewatan mengumumkan pemenang bagi cabutan bertuah DMS.

DMS Viral Lucky Draw telah dijalankan sejak tahun ini,2018.

Setiap pelanggan DMS wajib mendapat setiket cabutan bertuah apabila anda membeli produk DMS 360 yang original.

Ini juga sebagai inisiatif syarikat DMS bagi mengelakkan masalah tiruan. Oleh itu, jika anda membeli produk DMS di kedai jamu atau toko selain memerhatikan packaging yang berlainan dari yang asal anda juga boleh bertanyakan hal ini kepada mereka.

Selain memerhatikan packaging dan cabutan bertuah, setiap agen mempunyai kad daftar mereka sebagai agen sah dimana mereka ini harus berdaftar dengan stokis dan no kad pengenalan mereka turut didaftarkan. Oleh itu, tiada lagi alasan.

Baiklah. Tahniah bagi pemenang cabutan bertuah DMS.

Bermula dari tarikh cabutan bertuah anda diberikan masa sebulan untuk hadir dan claim hadiah anda kay. Tak perlu keluar rumah. Jangan risau. Hanya perlu hubungi agen anda dan urusan hadiah akan diposkan kepada anda!

Cabutan bertuah 16/8/18

1. 62194 Cenderahati KZ signature
2. 29857 Cenderahati KZ Signature
3. 62298 KFC Voucher
4. 30902 Tudung limited edition DMS
5. 20512 Protive
6. 65277 Cash RM50
7. 59577 Cash RM50
8. 57110 Cash RM100
9. 59787 Cash RM150
10. 63197 Set Rantai Mutiara

Masa claim : 16.8.2018-15.9.2018


Cabutan bertuah 25/8/18

1. 31723 Cenderahati KZ Signature

2. 11523 2 kotak slimpatch

3. 36868 Tudung DMS Limited Edition

4. 63163 Tudung DMS Limited Edition

5. 17227 Voucher KFc 

6. 65217 Cash RM50

7. 59738 Cash RM100

8. 55500 Cash RM100

9. 57165 Cash RM150

10. 01146 Wallet Charles & Keith

Masa claim: 25.8 - 25.92018

Saturday, 4 August 2018

Testimoni DMS360 Rescue (New Packaging DMS360)

Produk set asas Dermax Superskin 360 sebenarnya baru sahaja dikeluarkan semula setelah diberhentikan pengeluarannya. Seingat saya dalam bulan Ogos-Oktober 2017 produk set asas DMS360 ini sudah habis di stokis kami mahupun di HQ. Dan ketika itulah, kami dikhabarkan produk terbaru iaitu DMS Viral. Seperti kalian, kami sebagai stokis sendiri tidak tahu sepenuhnya akan perancangan oleh pengasas iaitu CFU, Dato Seri Shah.

Dan akhirnya, setelah lama menunggu set asas DMS360 dikeluarkan semula pada bulan May 2018 di bulan Ramadhan yang mulia. Diberikan nama baru dan packaging baru, DMS360 dinamakan sebagai DMS360 Rescue. Oleh itu, dalam tempoh yang agak lama produk ini tidak ada di mana-mana agen sah apatah lagi dijumpai terjual di kedai jamu.

Mari kita lihat feedback positif dari pengguna-pengguna DMS360 Rescue

Testimoni DMS360 Rescue










DMS 360 RESCUE

2014 International Brand Award


Set Dermaxsuperskin 360 (DMS360 Rescue) TERBUKTI mampu merawat:

✔️Jerawat / Parut Jerawat
✔️ Blackhead / Whitehead
✔️ Cela / Tompokan Hitam
✔️ Liang Pori Terbuka
✔️ Jeragat / Pigmentasi
✔️ Mencerahkan Kulit
✔️ Sesuai Untuk Kulit Sensitif / Kering / Berminyak
✔️ Meratakan Tona Kulit Muka
✔️ Mengurangkan Kedutan / Garisan Halus
✔️ Mengawal Minyak Berlebihan
✔️ Memberi Kelembapan Kulit
✔️ Memperbaiki / Mengaktifkan Sel Kulit Yg Rosak
✔️ Melambatkan Proses Penuaan
✔️ Menegangkan Kulit Muka.


SUPER CREAM (DAY & NIGHT CREAM) EFEKTIF UNTUK :
—------------------------------------—
– Mencerah & menyerikan wajah
– Menghilangkan pigmentasi yang tebal
– Menghapuskan jerawat dengan berkesan
– Mengecilkan pori-pori wajah dan menghaluskan kulit secara semulajadi
– Menjadikan kulit lebih awet muda dan anjal

SABUN COLLAGEN HONEYDEW DMS UNTUK RAWATAN WAJAH
—------------------------------—
- lembut
- wangi
- buih2 yg halus
- memngecutkan jerawat
- mematikan jerawat
- mencerahkan wajah
- menegangkan
- memudarkan bekas2 parut

SET TERLARIS DMS360 ini mempunyai
—---------------------------—
1. Krim Siang (20g)
2. Krim Malam (20g)
3. Sabun Honeydew (30g)


Bahan semulajadi
✔️ Pati sarang burung
✔️ Ektrak Honeydew
✔️ Glutathione
✔️ Kolagen


SPF25 (Tahan 4 Jam Perlindungan UV)


Sesuai dipakai seisi keluarga (seawal 12 tahun)
 Sesuai untuk mereka yang ada masalah RESDUNG


 1 SET JIMAT SAMPAI 3 BULAN PENGGUNAAN!!


SET LENGKAP JERAGAT
DMS360
STEMCELL PLUS
4D FOUNDATION

SET LENGKAP JERAGAT

RM 415.00
OFFER RM 390

PERCUMA POSTAGE SELURUH MALAYSIA
+ FREE GIFT
+ CABUTAN BERTUAH DMS

SET LENGKAP GLOWING
DMS360
SERUM GLOWING
4D FOUNDATION


SET LENGKAP GLOWING

RM 359.00
OFFER RM 340

PERCUMA POSTAGE SELURUH MALAYSIA
+ FREE GIFT
+ CABUTAN BERTUAH DMS



Untuk sebarang tempahan atau konsultasi anda boleh terus hubungi saya sama ada telefon, sms atau whatsapp ke nombor 018-9100 852.

Wednesday, 1 August 2018

Mitos Jeragat Keturunan dan Cara Mengatasinya


Jeragat, bintik hitam atau "freckles" adalah masalah kulit yang menyebabkan tompokan yang tidak rata. Tompokan ini boleh jadi warnanya hitam pekat atau hitam kelabu. Ia juga boleh tumbuh seperti satu peta yang besar mahupun bintik-bintik yang merayap di wajah anda. Menurut Persatuan Dermatologi Amerika Syarikat (AAD), jeragat merupakan salah satu tanda kerosakan pada kulit.


Tahukah anda Jeragat Keturunan?


“ JERAGAT KETURUNAN, BETUL KE?”

Terdapat banyak persoalan mengenai sama ada masalah jeragat/ bintik hitam atau pigmentasi ini keturunan atau tidak. Seperti saya sendiri, saya juga merasakan bahawa saya mempunyai jeragat ini akibat keturunan. Masakan tidak, seingat saya, dari kecil lagi saya sudah memiliki bintik tompokan hitam ini di pipi saya sendiri. Walaupun tidak banyak, namun kita boleh rasakan kelainan antara wajah kita dengan yang lain. Dikatakan faktor terbesar penyebab jeragat adalah kerana faktor keturunan atau genetik.

Hari ini kita akan berbincang mengenai jeragat keturunan dan bagaimana mengatasinya. 

Jeragat atau pigmentasi kulit pada asalnya disebabkan oleh sinar UV dari matahari. Secara semualajadi, kulit mampu menahan sinar UV, tetapi apabila kita semakin tua, imuniti badan akan berkurang dan faktor ini menjadikan kulit terkesan akibat bertahun tahun terdedah kepada matahari. Saya pernah juga membaca beberapa artikel yang mengatakan adalah wajib untuk kita memakai sunblock dengan SPF30 ke atas setiap hari bagi mengelakkan masalah jeragat ini terjadi. Amalkan dari usia muda dan anda bakal selamat dari masalah jeragat. Namun, UV bukanlah satu-satunya penyebab jeragat.

Apabila usia kita semakin meningkat, matahari akan menyebabkan mutasi genetik yang bertanggungjawab untuk pembentukan pigmen kulit yang dinamakan “melanin”. Mutasi genetik ini juga boleh berlaku pada anda yang berkulit cerah kerana pengurangan kandungan melanin pada kulit tersebut. Mutasi genetik yang dialami oleh individu tersebut boleh disebarkan kepada anak-anak mereka dan anak-anak juga akan berakhir dengan pigmentasi kulit.

Menurut Pakar Kulit Jerawat dan Jeragat, Dr. Haseenah Hassan jerawat selalunya berkaitan dengan stress manakala 90% masalah jeragat adalah disebabkan oleh keturunan.
Read more: http://cikjan.com/adakah-jeragat-kerana-keturunan/#ixzz5MukLtDSJ

NAHHH.. Maka jawapan straight forward kepada persoalan sama ade jeragat ini disebabkan keturunan, adalah YA! .

Dimana Keluarnya Jeragat?


Kawasan yang biasa terlibat dengan jeragat ini adalah dibahagian pipi. Malahan ada juga masalah jeragat ini dibahagian hidung, dahi, leher serta di lengan.. Mengikut apa yang saya baca dan faham, masalah jeragat ini terjadi apabila usia meningkat ke 30an. Akan tetapi, pada zaman serba canggih sekarang ini usia bukan lagi pengukur untuk masalah jeragat. Tidak mustahil golongan awal 20-an juga berdepan dengan masalah ini berikutan jeragat juga berpunca daripada faktor genetik. Tidak mustahil kerana saya sendiri sudah mempunyai masalah ini diusia yang muda (sekolah rendah).

Adakah Jeragat Penyakit Serius?


“Walaupun jeragat tergolong sebagai penyakit kulit ia bukanlah penyakit serius dan tidak menimbulkan kesan memudaratkan kecuali kaedah rawatan dan bahan yang digunakan tidak bersesuaian atau perlakuan fizikal di sekitar kulit berjeragat seperti mengutil dan mencabut mampu menyebabkan kesan luka, berdarah dan bernanah pada kawasan bermasalah,” kata Perunding Dermatologi Pusat Perubatan Darul Ehsan, Dr Noraziah Abd Kadir Jailani.

Tetapi ini tidak bermakna ia tidak boleh dikawal. Anda perlu terlebih dahulu mengetahui punca pigmentasi sebelum ia dapat dirawat dengan betul. Apa jua jenis pigmentasi kulit anda, 2 perkara ini pasti akan berlaku jika tidak di tangani dengan betul:

1. Ia akan lebih merebak ke area lain pada wajah.

ATAU

2. Ia menjadi semakin gelap

Jeragat dari tompok-tompok kecil boleh menjadi satu peta besar jika anda tidak mengambil endah mengenai masalah ini. Usah biarkan jeragat menguasai wajah anda.


5 Cara Untuk Mengurangkan Masalah Jeragat.

  • Memakai “sunblock” atau krim SPF untuk lindungi kulit dari sinar UV ketika melakukan aktiviti luar. Pancaran matahari merosakkan melanin kulit dan lama kelamaan boleh menyebabkan kulit berjeragat
  • Elakkan menggunakan skincare yang mengandungi bahan-bahan terlarang seperti hydroquinon, paraben. Jangan gunakan produk yang boleh menggelupaskan kulit. Lapisan kulit makin nipis menyebabkan kerosakkan dan kulit menjadi makin sensitif.
  • Pastikan tidak menggunakan kosmetik yang lama. Produk kosmetik ada tarikh luputnya. Bukan bermakna produk yang anda beli 10 tahun boleh dipakai meskipun masih elok.
  • Mengamalkan pengambilan supplement yang mengandungi anti oksidan tinggi seperti Vitamin E, B complex serta Vitamin C. Collagen juga disarankan ambil kerana usia 25tahun keatas kolagen semulajadi badan makin berkurang.
  • Minum air masak 3liter lebih sehari

Semoga entri ini dapat membantu kalian semua :)


Jeragat merupakan satu masalah kulit tetapi kita boleh atasinya dengan baik dan perlukan konsistensi dalam usaha kita. Produk kecantikan merupakan salah satu usaha mencantikkan kulit dari luaran, tetapi dalaman perlu juga dirawat. Jeragat keturunan merupakan jeragat yang sukar untuk diatasi ini kerana ia sudah dalam hidup dalam diri kita. Tanpa penjagaan wajah serta tidak suka memakai sunblock ini bakal menyebabkan jeragat anda bakal menjadi kronik. 

Jadi pastikan anda semua apabila terlalu kerap bekerja di bawah cahaya matahari terik, pakai produk penghadang UV dan produk yang mampu merawat masalah anda. Yang penting, jangan sesekali benarkan jeragat atau tompok hitam ini merebak dan menjadi peta. Kulit kita akan jadi lebih gelap dan lebih tua. Bukankah ini sangat menakutkan?

Mencegah adalah lebih baik!








Produk DMS fokus kepada masalah jeragat. Tidak kiralah apa jua faktor jeragat anda. Penggunaan set lengkap DMS mampu memudarkan dan dengan konsisten penggunaan set lengkap ini wajah anda bakal menjadi lebih bersih bersinar dengan jeragat yang semakin menghilang.

Kami mempunyai 2 jenis set lengkap untuk anda;

1. Set lengkap DMS360 iaitu set asas DMS360, serum stemcell plus dan 4D foundation SPF50.
Set ini sesuai digunakan oleh sesiapa sahaja seawal remaja. 



2. Set lengkap Glowing Speed Galatica iaitu set asas Glowing speed, serum stemcell plus dan 4D foundation SPF50.




Untuk sebarang konsultasi dan soalan boleh terus whatsapp saya di 0189100852.


Jom Kenal Produk DMS360 Original Bebas Bahan Kimia Merbahaya Dapatkan Melalui Stokis dan Agen Sah DMS360

#dms360lovers
#dms360original

Adakah anda pengguna setia produk DMS360 (Dermaxsuperskin360)?

Susah nak cari produk original kerana banyak fake?


‼️PERHATIAN‼️


PRODUK DMS TIDAK DIJUAL DI KEDAI JAMU/TOKO KECANTIKAN

PRODUK DMS HANYA DIJUAL MELALUI AGEN SAH (BUKAN KAD KUNING)

Ini merupakan kad sah DMS360 sebelum ini tetapi telah dibatalkan pada bulan April 2018. Oleh itu, kad ini tidak lagi memaparkan bukti sah agen tersebut sebagai reseller DMS360.


Izinkan saya perkenalkan diri saya, nama saya Puteri Emme Marina Mohamad dan sudah menjadi stokis online DMS hampir 5 tahun. Perniagaan bersama DMS360 juga dilesenkan bersama syarikat kami iaitu Emme Marina Enterprise. Saya juga merupakan penulis dan pemilik website ini www.dms360original.com .


Untuk pengetahuan kalian, produk DMS360 kini mempunyai persaingan produk tiruan yang dijual secara berleluasa di kedai-kedai toko kecantikan dan jamu tidak kurang juga peniaga online seperti pemborong. Sedangkan produk DMS360 ini tidak dibuka atau diedarkan kepada mereka iaitu pemborong. Secara rasmi, setiap penjual/stokis/agen wajib memiliki dan berdaftar sebagai agen sah DMS. Mana-mana individu harus berdaftar di bawah stokis utama atau stokis leader bukan di bawah HQ. Mana-mana individu yang tidak berstatus stokis utama/ stokis leader tetapi menyatakan bahawa mereka membeli direct dari HQ adalah tidak wujud. Ini kerana pihak HQ hanya menyediakan produk DMS terus kepada stokis utama/ stokis leader, dari stokis utama/stokis leader pengedaran produk DMS dilakukan kepada stokis/agen-agen bawahan dari level VIP, Princess dan sebagainya. 


Oleh itu, saya menasihati seluruh rakyat Malaysia yang ingin mendapatkan produk DMS supaya tidak tertipu akan kenyataan pemborong yang mereka mendapatkan produk DMS terus daripada HQ.


Pada tahun lepas, 2017, sekali lagi DMS360 memenangi anugerah terbaik diperingkat antarabangsa. DMS merupakan satu-satunya syarikat Muslim. 

Produk DMS merupakan produk terbaik dan selamat diamalkan oleh seluruh golongan tidak kira wanita atau lelaki malahan remaja juga sesuai. Sabun-sabun DMS pula boleh digunakan dari kanak-kanak lagi. Produk ini bukan sahaja berkesan tetapi harganya mampu milik dan jimat penggunaannya. 

Sepanjang saya sendiri berniaga produk DMS, tiga produk TOP DMS yang sentiasa mendapat permintaan tinggi ialah produk penjagaan wajah (skincare) iaitu Dermaxsuperskin360 (DMS360 Rescue) dan Glowing Speed Galatica manakala satu lagi produk top ialah produk kurus Fat Loss yang berasaskan herba dan jamu.

Mari saya senaraikan kesemua produk DMS yang sedia ada untuk rujukan anda semua. Untuk tempahan pula anda boleh terus whatsapp saya di 018-9100852.


Dapatkan produk ORIGINAL DMS.


TOP 3 HOT ITEM DMS

Dermaxsuperskin360 (DMS360 Rescue)



DMS 360 RESCUE
2014 International Brand Award

Set Dermaxsuperskin 360 TERBUKTI mampu merawat:

✔️Jerawat / Parut Jerawat
✔️ Blackhead / Whitehead
✔️ Cela / Tompokan Hitam
✔️ Liang Pori Terbuka
✔️ Jeragat / Pigmentasi
✔️ Mencerahkan Kulit
✔️ Sesuai Untuk Kulit Sensitif / Kering / Berminyak
✔️ Meratakan Tona Kulit Muka
✔️ Mengurangkan Kedutan / Garisan Halus
✔️ Mengawal Minyak Berlebihan
✔️ Memberi Kelembapan Kulit
✔️ Memperbaiki / Mengaktifkan Sel Kulit Yg Rosak
✔️ Melambatkan Proses Penuaan
✔️ Menegangkan Kulit Muka.

SUPER CREAM (DAY & NIGHT CREAM) EFEKTIF UNTUK :
—------------------------------------—
– Mencerah & menyerikan wajah
– Menghilangkan pigmentasi yang tebal
– Menghapuskan jerawat dengan berkesan
– Mengecilkan pori-pori wajah dan menghaluskan kulit secara semulajadi
– Menjadikan kulit lebih awet muda dan anjal

SABUN COLLAGEN DMS UNTUK RAWATAN WAJAH
—------------------------------—
- lembut
- wangi
- buih2 yg halus
- memngecutkan jerawat
- mematikan jerawat
- mencerahkan wajah
- menegangkan
- memudarkan bekas2 parut

SET TERLARIS ini mempunyai
—---------------------------—
1. Krim Siang (20g)
2. Krim Malam (20g)
3. Sabun Honeydew (30g)

💯 Bahan semulajadi
✔️ Pati sarang burung
✔️ Ektrak Honeydew
✔️ Glutathione
✔️ Kolagen

SPF25 (Tahan 4 Jam Perlindungan UV)
👨‍👩‍👦 Sesuai dipakai seisi keluarga (seawal 12 tahun)
😷 Sesuai untuk mereka yang ada masalah RESDUNG


💵 1 SET JIMAT SAMPAI 3 BULAN PENGGUNAAN!!

Glowing Speed Galatica


GLOWING SPEED GALATICA
—---------------------

Khasiat dan Manfaat GLOWING SPEED GALATICA:

♥️ Merangsang regenerasi sel kulit
♥️ Menganjalkan kulit wajah
♥️ Melembabkan dan menutrisi wajah hingga bagian dalam
♥️ Mencerahkan warna kulit wajah dan sunburn
♥️ Mengecilkan liang pori-pori wajah
♥️ Menjaga wajah dari kerutan dan penuaan
♥️ Membantu mencegah, mengurangi dan menghilangkan jerawat
♥️ Memperbaiki sirkulasi mikro pada wajah
♥️ Menekan kapasitas oksidasi pada kulit
♥️ Membuat wajah semakin cantikk dan awet muda
♥️ Memudarkan jeragat (kronik/hormon/penuaan)
♥️ Membantu membaiki kulit rosak akibat bahan kimia merbahaya


Glowing Speed Whitening Turbo mengandungi :
✔️Arbutin
✔️Collagen
✔️Glutathionne
✔️Furious Glow Pro

Produk ini lebih besar, lebih jimat kerana mampu bertahan sehingga 4-5 bulan. Sapu nipis-nipis bukan tebal-tebal.

Set premium ini terdiri dari
1. 1x krim siang (30g)
2. 1x krim malam (30g)
3. Sabun (45g)


Hasilnya terbukti :

- 7x lebih pantas bertindak ke atas wajah
- glowing sepantas 5 saat
- kesan seawal 3 hari
- super glowing berbanding dms360 dan cermin seri
- lebih awet muda
- lebih besar
- lebih jimat

Sesuai untuk

✔️ Lelaki dan wanita
✔️ Wanita berusia 30tahun ke atas
✔️ Selalu terdedah pada panas dan cahaya matahari
✔️ Kulit berminyak/ Normal/ Kombinasi/Kering

SPF45 (Tahan 8 Jam Perlindungan UV)
Fat loss


FAT LOSS DMS360
—-------------------
✔️100% berasaskan jamu dan bebas kimia
✔️1 botol turun 2-10kg
✔️Tak perlu berlapar dan berpantang. Makan macam biasa
✔️Tiada side effect seperti sakit perut dan cirit birit.
✔️Tanpa perlu berlapar..
✔️Tidak perlu diet
✔️Tanpa bersenam terlalu banyak..
✔️Tanpa meninggalkan makanan kegemaran anda..
✔️Tanpa rasa lesu, penat dan letih..
✔️Sesuai diamalkan oleh ibu menyusukan bayi 6 bulan ke atas.
✔️Khas Utk lelaki Dan Wanita

BAGAIMANA FAT LOSS MEMBANTU ANDA?
—----------------------------
❤️Membantu Mengurangkan Lemak Tubuh
❤️Membantu Menurunkan Berat Badan 2kg-10kg Dlm Sebulan bergantung Kepada Metabolisme seseorang
❤️Mengawal Selera Makan Yang Membuak-buak Atau Terlampau
❤️Mengurangkan Selera Makan
❤️Mengembalikan Kejelitaan Dan Awet Muda (kembali remaja)
❤️Menghilangkan lenguh-lenguh kepada anggota Badan
❤️Menghilangkan sakit badan dan sakit lutut termasuk sendi.
❤️Melawaskan pembuangan air besar. (Melancarkan Sistem Pencernaan).
❤️Menurunkan Berat Badan.
❤️Melangsingkan dan Mengecilkan Perut Menggeleber.
❤️Membakar dan Menguraikan Lemak Tepu.
❤️Menegangkan dan Membentuk Otot Perut.
❤️Membuang angin dalam badan

Siapa Yang Boleh Amik Fat Loss DMS?

✔️ Wanita dan lelaki berat 55kg ke atas
✔️ Remaja 17 tahun ke atas
✔️ Mereka yang mempunyai masalah kencing manis dan darah tinggi juga boleh

Siapa Yang Tidak Boleh Amik Fat Loss DMS?

❌ Wanita Hamil
❌ Kanak-kanak
❌ Mempunyai Penyakit Kronik spt jantung, buah pinggang etc

Cara Makan

1. Sehari 1x sehari semasa perut kosong. Seeloknya waktu pagi. Jarakkan 30 min sebelum makan.
2. Untuk lebih keberkesanan, anda boleh ambil 2 biji sekaligus
3. Pastikan anda meminum 2-3 liter sehari

Tips: Jika Fat Loss kurang berkesan bagi anda pada awal seminggu penggunaan, cuba amalkan air suam sebanyak yang mungkin.😘😘 Amalkan pemakanan yang sihat juga.

KANDUNGAN FAT LOSS
—-------------------------
1. GUARANA - Sejenis tumbuhan di kawasan Afrika yg dipercayai sebagai tumbuhan magic sbb boleh membuatkan mereka merasa kenyang walaupun tidak makan seharian ketika waktu peperangan berlaku. Menurut kajian,guarana juga berkemampuaan utk membakar lemak. sbb tu korang cepat kenyang

2. MUSTARD - Sejenis rempah untuk menghangatkan tubuh.certain consumer akan rasa berpeluh2 mcm sauna kan??

3. RHEI RADIX - Dikenali sebagai kelembak utk merawat sembelit dan melancarkan sistem penghadaman sbb tu ramai yg dulunya susah membuang dah rajin membuang

4. ROYAL JELLY - Pembentukan semula kolagen kulit sbb tu bila da kurus,xbanyak menggeleber, kulit pun tegang sikit gituuuu

5. AMYLUM - Menjaga keseimbangan asam basa (asid dan alkali) dalam tubuh

6. CURCUMA RHIZOMA - Temulawak, sebagai anti kolestrol dan anti radang

7. GARCIFIA CAMBOGIA - Asam keping, mengelakkan lemak dari berkumpul

8. RADIX ANGELICEGE - Rempah untuk mengatasi masalah kekurangan darah,mengatur haid dan merawat senggugut

9. ZINGBERIS RHOZOMA - Halia, kompem korang tau terkenal utk membuang angin

10. RHIZOMA ATRACTILODIS - herba cina utk mengawal selera makan

☘️ Sebotol/ 30 Biji
🌹 RM 100.00

❤️Ready Stok❤️

Skincare (set asas : sabun/krim uv/krim malam)
gs viral
glowing speed galatica
dms viral
dms 56
dms360 rescue
dms exclusive 5 in 1
dmsone

Foundation
4d (natural pinkish)
5d (putih gebu)
Cc cream (matte finishing)
5d mchanteq (putih gebu)
Cc mchanteq (matte glowing)

Serum
Serum glowing (vit c)
Stemcell plus (stemcell apple + stemcell gold)
Vit c booster
Imperical classic duo (serum+foundation)

Toner
Detox toner

Kurus
Fat loss (herba/organik)
Body contour lotion (krim panas-halia bara)
Slim patch
De clen (cuci usus)

Kopi
Dmstox (kopi wanita)
Kopi aaum (kopi jantan)
Kopi pink (kopi wanita - acai beri)

Supplemen kecantikan
Pearlaqueen (minuman dgn serbuk mutiara)
Glutax (minuman coklat putih gebu)
Superskin (kecantikan kulit, rambut, kuku)
Permata cinta

Suplemen kesihatan
Dmspro 1000HD (minuman sunnah)
protive (minuman detox-kesihatan-kecantikan)

Sabun (loose)
Sabun dms369
Sabun gs
Sabun gs viral
Sabun dmsone
Sabun dms56
Sabun dmsone exclusive
Sabun dms viral

Anda boleh membeli mana-mana produk DMS walaupun seunit tiada masalah :) Nak order banyak insha Allah dapat harga lebih murah, tetapi bergantung kepada jumlah tempahan anda. Komisyen atau diskaun akan diberikan berdasarkan jumlah keseluruhan tempahan pada single resit. Bagi pembayaran produk, kami mempunyai akaun CIMB dan Maybank.

Tiada COD bagi pihak saya, namun jika anda tidak yakin untuk pembelian online dan pengeposan. Anda boleh dapatkan dengan agen-agen terdekat di bawah saya sendiri, alhamdulillah, saya mempunyai team yang telah dilatih untuk memberikan anda konsultasi terbaik bagi produk-produk DMS.


Boleh terus whatsapp 018-9100852 untuk tempahan dan konsultasi.


Semak original barulah beli :)