Cara Pakai Krim DMS360 Dengan BetulSetelah hampir beberapa tahun berniaga DMS. Rupanya masih ramai pelanggan tidak memakai set asas DMS dengan betul. Khususnya cara pemakaian krim.


Tahukah anda?


Dermax Superskin 360 kini mempunyai 5 set asas yang anda boleh cuba. 

1. Dermax Superskin 360 (DMS360)
2. GS Viral (Glowing Speed)
3. DMSONE
4. 5 in 1 DMSONE Exclusive = 3 in 1 DMS56 Exclusive
5. Cermin Seri (Tidak dijual di stokis kami)


Glowing Speed kini dikenali sebagai GS Viral (Terkini)
Ini adalah packaging bagi krim-krim DMS

Cara Memakai Krim DMS dengan Betul

Gambar ini ialah krim asas bagi DMS360 (siang dan malam) dan Beauty Water Watson. Ini ialah cara saya gunakan setiap hari. Jika tiada Beauty Water tu saya gunakan air paip sahaja. Basahkan sedikit pipi dan sapu rata krim ke seluruh muka dan leher.

Baiklah. Bagi krim DMS ada 2 jenis tekstur, jenis yang agak melekit (DMSONE, DMS360, Cermin Seri) dan seperti lotion (DMSONE Exclusive, DMS56, GS Viral). Bagi krim seperti lotion anda boleh terus calit pada wajah dan sapu rata seluruh muka dan leher. Tetapi jika krim anda agak melekit, atau jika anda memakai sama ada DMSONE, DMS360 atau Cermin Seri anda memerlukan medium air untuk menyeratakan krim ke seluruh wajah dan mengelakkan kulit menjadi berminyak. Ini kerana jika kulit anda terlalu kering, anda akan memakai lebih banyak krim maka menyebabkan kulit berminyak dan anda berasa tidak selesa. Penyerapan ke dalam kulit juga tidak berlaku dengan semaksima mungkin.

Bagaimana caranya?


Hanya 3 Langkah Mudah:

1. Cuci muka dengan sabun DMS
2. Gunakan serum (jika ada)
3. Sembur sedikit air pada wajah (juga boleh guna Beauty Water, Mineral Water atau seangkatan dengannya). Calitkan krim DMS pada area yang basah dan terus sapu rata seluruh wajah dan leher dan urut secara pusingan.

SIAP!


Anda sudah faham kenapa anda kurang menggemari krim DMS? Ini kerana anda telah memakai krim dengan cara yang kurang tepat, sebab itulah anda tidak selesa dengan keadaan melekit. Perhatian ya, krim DMS agak melekit bukan kerana adanya bahan kimia iaitu merkuri tetapi kerana teknologi korea yang digunakan. Kan anda selalu lihat wajah artis korea tu glowing, licin dan seperti berminyak sahaja kan? Extra moist gitu..
-------------------------------------------------------------

Terima kasih kerana sudi meluangkan masa membaca entri kami, semoga entri ini bermanfaat buat anda :)

Ingin dapatkan produk-produk DMS yang original?

Tempahan segera : Order DI Sini 
Tempahan Di Shopee : http://bit.do/shopeedms
Tempahan COD melalui Agen Sah : http://bit.do/agensahdms360


Masih ragu-ragu untuk pembelian secara terus?

Hubungi saya, Stokis Leader DMS360 juga sebagai DMS Consultant Kecantikan anda:

Whatsapp : 018-9100 852
Talian : 018-9100 852 (Saya menerima panggilan Isnin-Jumaat Jam 9.00 pagi hingga 6 petang sahaja)