Ketahui Tanda Kulit Rosak Akibat Matahari dan Cara Merawatnya

kanser kulit 

Adakah anda seorang yang prihatin terhadap masalah kedutan, bintik hitam, dan kulit yang kasar dan keras?
 masalah bintik hitam akibat matahari
Masalah bintik hitam (age spot) penuaan
 
matahari menyebabkan muka berkedut dan tua
 Masalah kedutan (wrinkles)

Usah bimbang lagi, dengan hanya mengikuti beberapa panduan mudah dari Yayasan Kanser Kulit ini anda boleh perbaiki kulit wajah anda malahan reverse semula tanda-tanda penuaan kulit yang sedang anda hadapi! Katanya lagi, sebenarnya 90 peratus masalah kulit ini adalah disebabkan oleh radiasi oleh sinaran cahaya matahari.

Tahukah anda?

Jika anda terlalu terdedah kepada radiasi ultraviolet (UV) bahaya dari matahari juga boleh mengakibatkan kanser kulit dan precancers seperti keratoses actinic (AKs).

Namun, kerana kerosakan matahari terjadi terkumpul dari masa ke masa, tidak pernah terlambat untuk memulakan rejim penjagaan muka terhadap perlindungan matahari.

Walaupun kebanyakan orang tahu cukup memakai pelindung matahari ketika matahari mengecil, “Melindungi kulit anda dari matahari tidak berakhir dengan bulan-bulan musim panas,” kata Deborah S. Sarnoff, MD, ahli dermatologi New York City dan jurubicara pendidikan untuk The Skin Yayasan Kanser. “Dengan melindungi perlindungan matahari dengan teliti sepanjang tahun, anda boleh menghalang kerosakan matahari dan mungkin membalikkan beberapa kerosakan yang telah dilakukan.”

Ikuti 6 Langkah Ini Untuk Mengembalikan Wajah Remaja Anda dan Kulit Yang Lebih Sihat

 

  1. Gunakan pelindung matahari dengan SPF sebanyak 15 atau lebih tinggi. Cahaya matahari adalah salah satu kunci untuk berseri, kulit kelihatan muda. Penggunaan harian mungkin lebih rendah risiko kanser kulit anda. Dengan mengurangkan pendedahan harian anda, pelindung matahari membolehkan kulit anda menyembuhkan dan sistem imun anda peluang untuk membaiki kerosakan yang ada.
  2. Agen Pengelupasan. Peningkatan stratum corneum (lapisan sel kulit mati, yang paling teruk) boleh menjadikan kulit kelihatan licin dan tidak rata. Juga, sisa-sisa produk penyamakan diri boleh mengumpul di kawasan yang biasanya kering (seperti siku), menyebabkan kulit kehilangan kilauannya dan kelihatan “kotor.” Loofah, scrub, asid alpha hydroxy (AHA) * pembersih, dan kit microdermabrasion rumah (di mana kristal kecil disembur pada kulit) boleh mengeluarkan sel-sel kulit mati, menjadikan kulit kelihatan licin.
  3. Kaedah Bleaching. Anda boleh bleach bintik hitam ini di wajah anda. Pemerah kulit tidak benar-benar menjadikan kulit putih; ia hanya membantu untuk meringankan akumulasi warna yang tidak diingini. Dr. Sarnoff mengesyorkan menggunakan produk di kaunter yang mengandungi asid kojik dalam kombinasi dengan hydroquinone, Retin-A *, dan krim steroid ringan, yang berguna untuk warna coklat yang keras kepala dan perubahan warna coklat terang.
  4. Kekalkan Kulit Sentiasa Hidrat. Pendedahan musim panas kepada matahari, klorin, dan air garam dapat mengeringkan kulit anda – walaupun tumit kaki anda boleh terjejas. Cuba tangan dan krim badan, dan, untuk tumit, krim kaki pelembab. Pelembap dengan AHA atau serum muka dengan asid hyaluronik boleh memancarkan kulit kering di sekeliling mata, menjadikan kulit dengan serta-merta kelihatan kurang berkedut. Penggunaan yang berterusan boleh membantu merangsang pengeluaran kolagen baru, protein yang membantu memberikan tekstur dan penampilan kulit.
  5. Cuba diod pemancar cahaya (LED). Diod pemancar cahaya (LED) adalah sumber cahaya elektronik, dan beberapa unit rumah tersedia. Dr Sarnoff mengesyorkan LED tenaga rendah yang dipanggil berjenama Tanda, yang boleh membantu mempromosikan pengeluaran kolagen, mengurangkan garis halus dan kedut, dan memperbaiki jerawat.
  6. Lawati pakar dermatologi. Rawatan laser profesional boleh memperbaiki segala-galanya dari blotchiness dan perubahan warna kepada kedut. Terapi fotodinamik – laser atau cahaya berdenyut sengit (IPL) yang disatukan dengan penyelesaian topikal yang dikenali sebagai Levulan (asid aminolevulinic) – boleh menghilangkan keratosin yang bertindak bersisik dari kulit anda.

* Produk ini boleh meningkatkan sensitiviti kulit anda ke matahari. Gunakan dengan berhati-hati! Setiap kulit kita adalah tidak sama. Pastikan anda kenal kulit wajah anda sebelum mencuba mana-mana produk.

Sejak tahun 2013, kami menjumpai pelbagai masalah kulit daripada pengguna DMS 360. Masalah penuaan-kulit kasar-melasma dan muka tua sebelum usia merupakan masalah yang biasa ditemui.

Ramai tidak mengambil berat akan penjagaan muka dan kepentingan SPF dalam rutin harian mereka. Akhirnya kulit kelihatan tidak berseri dan kusam, mula naik bintik-bintik hitam dan wajah tampak kasar dan tua.

Oleh sebab itulah kami sangat menitik beratkan penjagaan wajah dengan foundation sunblock kami. Bukan itu sahaja, krim siang kami juga dilengkapi dengan SPF tinggi. Cukup untuk perlindungan kulit dari sinaran bahaya matahari.

Terdapat 3 jenis Foundation DMS360 yang boleh anda cuba, dari natural ke seakan mekap namun cukup berkesan bagi melindungi wajah sambil melembapkan wajah anda.

beza kaler foundation dms360


Packaging terkini.

foundation dms360 4d ultra hd
Natural Look – Pinkish White Glowing Skin
 
foundation dms360 cc hybrid
CC Cream Gives Natural As in Mekap Look and Glamorous
 
foundation dms360
5D – White Beige Menjadikan Wajah Putih Gebu
 
Set asas DMS pula terdapat 2 jenis, iaitu DMS360 Rescue untuk semua peringkat umur dan boleh dipakai seawal 12 tahun, manakala set asas Glowing Speed Galatica digalakkan bagi wanita berusia 28 tahun ke atas atau sudah pun mempunyai masalah penuaan yang serius di usia muda.

kelebihan set asas dms360 rescue
ori dan fake dms360
 kelebihan set asas glowing speed

ori dan fake glowing speed


Antara Testimoni Pengguna DMS360 Yang Mempunyai Masalah Penuaan – Jeragat/ Bintik Hitam – Kulit Kasar Dan Kering
 

testimoni masalah penuaan jeragat bintik hitam

testimoni masalah penuaan jeragat bintik hitam

testimoni masalah penuaan jeragat bintik hitamtestimoni masalah penuaan jeragat bintik hitam 


No comments